Metin KIRATLI

Metin KIRATLI

19.02.2021 879

19-02-2021

 

 

 

               Metin KIRATLI, 1969 yılında Konya Ereğli'de doğdu. Ortaokulu Ereğli İmam Hatip Ortaokulu'nda, liseyi Ereğli İmam Hatip Lisesi'nin ardından Ereğli Cumhuriyet Lisesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini dereceyle bitirdi. 1994-2004 yılları arasında sırasıyla Ulaş, Çaldıran, Yalvaç ve Manavgat'ta Hakimlik yaptı. 2004 yılında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimliği'ne; 2012 yılında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne atandı. Bu süreçte çok sayıda ulusal ve uluslararası seminer ve konferans organize etti, konuşmacı olarak katıldı. Ceza Adalet Sistemi'nin geliştirilmesine yönelik uluslararası projelerde yer aldı.  Adalet Bakanlığında Mağdur Hakları Daire Başkanlığı'nı kurdu. Hakimlik ve Savcılık Mülakat Kurulu. Adalet Akademisi Genel Kurulu, Tanık Koruma Kurulu, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Kurulu Üyeliklerinde bulundu.

 

                2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı'na; 2018 yılında da Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'na atandı. Halen bu görevinin yanı sıra Yüksek Öğretim Kurulu üyeliğini devam ettirmektedir.

 

                Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Ticaret Hukuku alanında tamamlamış olup, halen Kırıkkale Üniversitesinde Doktora Eğitimine devam etmektedir. 2019 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından Fahri Doktora Unvanı verilen KIRATLI iyi derecede Almanca, orta seviyede İngilizce ve Arapça dillerini bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.