19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA OKULUMUZ AÇIK SATRANÇ SAHASINDA ÖĞRENCİLERİMİZ SATRANÇ MAÇI YAPTI

21.05.2021 727

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA

OKULUMUZ AÇIK SATRANÇ SAHASINDA ÖĞRENCİLERİMİZ SATRANÇ MAÇI YAPTI

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, her çeşit spor faaliyetini Türk gençliğinin milli terbiyesinin ana unsurlarından sayarak, sporun her dalı ile uğraşılması ve başarılı olunmasını Türk milletine tavsiye etmiştir.

Atatürk, gençliğin "beden eğitimi ve spor" faaliyetlerine spor ve sporcuya büyük önem vermiştir. Bu önem Atatürk'ün sporcu kişiliğinden de kaynaklanmaktadır.

Atatürk'ün "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözü de spora verdiği önemi anlatır. Atatürk, başta güreş olmak üzere, futbol, su sporları, kürek, yüzme, binicilik, havacılık, izcilik, atıcılık dallarıyla yakından ilgilendiği gibi, bu sporların federasyonlarının da kurulmasına öncülük etmiştir.

Okulumuz bahçesinde Açık Satranç Sahasında İlçemiz Satranç Temsilcisi ve Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bilal YALÇIN ile okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Cem ESER öğrencilerimize satranç eğitimi verdiler. Öğrencilerimizden Ramazan İZCİ ve Gizem TURAN öğretmenlerimizin rehberliğinde çekişmeli bir satranç maçı yaptılar. Oyun sonunda tüm öğrencilerimizin Satranç oynaması ve Satrancı geliştirmesi kararımızı öğrencilerimizle birlikte aldık.

BEN SPORCUNUN ZEKİ, ÇEVİK VE AYNI ZAMANDA AHLAKLISINI SEVERİM                                                                                                        Mustafa Kemal Atatürk

21-05-202121-05-202121-05-202121-05-202121-05-2021